Read more:

22 Ağustos 2013 Perşembe

Finasteride

0.2 mg Finasteride ile 1 mg Finasteride aynı etkiye sahiptir. [1, 2]

Evet yanlış duymadınız bu bilimsel olarak ispatlanmış bir durumdur. Hem 1998'de Sherman Frankel'in yaptığı araştırma hem de 2004'de Japon bilim adamlarının yaptığı araştırma bunu ispatlamıştır. 

Yüksek dozda yan etkilerin daha fazla çıkma olasılığı zaten bilinmektedir. Hatta Dr. William Rassman kendi hazırladığı blog sayfasında bir hastanın günde 4 tablet Proscar aldığını amacının seksüel duygularını bastırmak olduğunu ve bunda da başarılı olduğunu yazmıştır. Hastanın amacı işine daha iyi konstre olabilmekmiş. [3]

Dr. Sherman Frankel makalesinde [2] FDA'nın Propecia'ya verdiği onayı sorgulamakta (saç dökülmesine yararını sorgulamıyor, o konuda zaten bilimsel olarak faydalı olduğu ispatlanmış) ve bilimsel olarak ilacın piyasaya sürülmesi için gerekli olan bazı verilerinin eksik olduğu vurgulamaktadır. Nedir bu eksiklerler;

- Neden 1 mg, neden 0.2 mg değil, hatta Proscar'ı bile sorgulayıp o neden 5 mg neden 1 mg değil diyor
- 12 aylık deney antiadrojen olan bir ilaç için yeterli midir? Bu ilaç genç erkekler tarafından ömür boyu kullanılacaktır peki uzun vadeli bilimsel bir deney yapılmış mıdır?

Hairlosstalk.com'da bir üye Finasteride etkin maddesinin ağızdan alımdan 2-3 saat sonra etkili olduğu ve yaklaşık 1, 1.5 hafta DHT seviyesini düşük tuttuğunu ancak bu süreden sonra DHT seviyesinin normale geldiğini söylüyordu. Sanki haftada bir 1 tablet 1 mg'lık Finasteride alsak yeterli olacak gibi. Bir nevi 0.2 mg x 5 gün olarak da düşünebilirsiniz. Makaledeki veriyi sanki onaylayan bir saptama.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar